Wat is Reiki?

Reiki - een andere naam voor Universele Levenskracht

Reiki is een systeem voor heling dat het mogelijk maakt jezelf en anderen te helen door je handen op te leggen. Degene die de hand oplegt, maakt niet iemand beter, maar fungeert als doorgeefluik. Het is de ontvanger van deze energie die, zij het onbewust, het werk verricht. Dit werk houdt in, dat lichaam en geest weer voeding krijgen om zichzelf in balans te brengen. De optredende bijwerkingen hiervan zijn dat de kwalen, ontstaan door disharmonie, verminderen of zelfs verdwijnen. Reiki is nooit een vervanging voor de reguliere medische behandelmethoden. Wel kan zij gezien worden als een mooie aanvulling hierop. Doordat het lichaam lekker in z'n vel gaat zitten, zal het emotionele lichaam zich ook beter gaan voelen. Andersom werkt het ook, als je emotionele lichaam zich goed voelt ,dan zal je lijfelijke lichaam dat ook doen. Zo zitten we weer in een opwaartse spiraal. Hierdoor treedt er een positieve verandering op niet alleen in jezelf, maar ook bij alles wat je doet. En dit heeft weer zijn uitwerking op je hele omgeving.

Reiki is door dr. Mikao Usui uit Japan aan het eind van de 19e eeuw herontdekt. Hij heeft tijdens zijn leven enkele personen hierin opgeleid. Sindsdien begon Reiki meer bekendheid te krijgen en steeds meer mensen volgen een cursus om zelf ook Reiki te kunnen geven aan zichzelf en aan anderen. Reiki is gemakkelijk te leren, het is gemakkelijk te gebruiken en iedereen kan het doen.

Wil je iets meer te weten komen over Reiki, kom dan een keertje naar de verReikingsdag of onderga een behandeling om te voelen wat het met je doet.